• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Wist dat Nadal moeilijker bewoog, maar je moet het toch nog afmaken"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  David Goffin heeft bij zijn debuut op de ATP Finals voor het eerst de nummer 1 verslagen. "Nadal bewoog wat moeilijker, maar hij blijft een vechter. Ik heb niet gepanikeerd na de gemiste matchballen in de 2e set", vertelde onze landgenoot in Londen aan Sporza.

  Meer dan 2,5 uur had Goffin (ATP-8) gisteravond nodig om Rafael Nadal (ATP-1) te verslaan in 3 felbevochten sets: 7-6 (7/5), 6-7 (4/7), 6-4.

  "Trots, gelukkig en moe, ik voel het allemaal, maar de vreugde overheerst", vertelde Goffin na de match en na middernacht. "Ik ben heel tevreden dat ik deze match heb kunnen winnen."

  "Nadal laat niets schieten"

  "Ik wist dat Nadal wat problemen had, zeker om te bewegen. Maar je moet het wel kunnen afmaken, hij blijft een grote vechter. Hij laat niets schieten, ook niet op die matchballen."

  Goffin had er 4 in de 2e set. "Ik moet daar nergens spijt van hebben, hij is ze gaan zoeken."

  "In zijn totaliteit speelde ik een goeie match, met een goeie intensiteit. Ik panikeerde nooit. Ik ben steeds in mijn spel gebleven en dat loonde op het eind."

  "Gewoon voortdoen na gemiste matchballen"

  Wat dacht Goffin toen hij de match niet kon afwerken in 2 sets? "Ik zei tegen mezelf dat ik zo moest voortdoen. Ik speelde goed en was agressiever. Ik deed hem pijn door hem te laten lopen. Ik wist dat dat zich zou uitbetalen."

  "Dat heeft gewerkt. Ik had mezelf niet veel te verwijten na 2 sets en moest gewoon voortdoen in de derde."

  "Jammer voor Nadal dat hij moet opgeven"

  Nadal kondigde na de match aan dat zijn seizoen erop zit. Goffin: "Dat is jammer voor het toernooi en voor hem. Dat hij zo'n mooi seizoen, waarin hij weer nummer 1 werd, zo moet eindigen. Een seizoen is evenwel lang en beproevend. Als je op snelle hardcourtbanen zoals hier speelt, doet dat pijn aan de benen. Misschien speelde zijn knie opnieuw op."