• home
 • video
 • pas verschenen

  De Rossi stelt teambelang voorop: "Waarom moet ik invallen?"

  Voor Daniele De Rossi (r) is het afgelopen met Italië.

  Italië heeft het niet gered in de WK-barrages en dat zal niet aan Daniele De Rossi gelegen hebben. De middenvelder stelde gisteren het teambelang voorop toen hij gevraagd werd om op te warmen. Het hielp niet.

  "We moeten winnen!"

  Italië moest gisteren scoren tegen Zweden om nog kans te maken op een ticket voor het WK. Toen dat niet leek te lukken, kreeg bankzitter Daniele De Rossi het sein om zich op te warmen.

  De ervaren middenvelder begreep er niks van. "Waarom moet ik in godsnaam invallen? We mogen niet gelijkspelen, we moeten winnen!", brieste De Rossi, terwijl hij naar aanvaller Lorenzo Insigne wees.

  De trainersstaf bracht uiteindelijk geen van beiden in. Italië bleef op een 0-0 steken en mocht fluiten naar de WK-eindronde.

  Einde interlandcarrière

  Voor Daniele De Rossi zijn de WK-barrages een eindstation geworden. De 34-jarige middenvelder speelde 117 wedstrijden voor Italië. Daarin maakte hij 21 doelpunten.

  "Pijnlijk, dit is waar mijn avontuur stopt", sprak De Rossi. "Italië moet nu hard werken met de jonge garde. Met al het talent komen ze er zeker weer bovenop."

  De Rossi speelde 3 WK's en 3 keer het Europees kampioenschap. In 2006 mocht hij als 22-jarige knul mee de Wereldbeker in de lucht gooien.