• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffon: "Jammer dat mijn afscheid samenvalt met de uitschakeling"

  Gianluigi Buffon was na de wedstrijd in tranen.

  Met de niet-kwalificatie van Italië voor het WK 2018 komt ook een abrupt einde aan de internationale carrière van Gianluigi Buffon. De legendarische doelman van Juventus en de Squadra Azzurra neemt meteen afscheid van de Italiaanse ploeg. Ook Daniele De Rossi zet er een punt achter.

  "Dit is een teleurstelling"

  Gianluigi Buffon kon in een interview meteen na de uitschakeling zijn tranen nauwelijks bedwingen. "Dit is een teleurstelling", zei de 39-jarige Italiaanse legende in Milaan. "Niet enkel voor mij, maar omdat we iets hadden kunnen betekenen voor het hele land."

  "Het is zo jammer dat mijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van Italië samenvalt met de uitschakeling voor het WK. Dat is het enige dat ik betreur."

  "We hebben misschien niet ons beste voetbal gebracht en we misten dat kleine beetje scherpte voor doel. Maar barrages komen aan op details en die details waren in het voordeel van Zweden en niet van ons."

  Hoe moet het nu voort met Italië? "Natuurlijk heeft het Italiaanse voetbal een toekomst. Als je struikelt, moet je opnieuw opstaan. Ik laat een ploeg vol talent achter en wil iedereen aan mijn zijde bedanken."

  Buffon speelde 175 wedstrijden voor Italië. Hij droomde van een adieu met een zesde WK als speler.

  Reactie van Buffon:

  Reacties op Twitter:

  Ook treurnis in de Italiaanse sportkranten:

  Ook De Rossi stopt

  Ook voor Daniele De Rossi zijn de WK-barrages een eindstation geworden. De 34-jarige middenvelder speelde 117 wedstrijden voor Italië. Daarin maakte hij 21 doelpunten.

  "Pijnlijk, dit is waar mijn avontuur stopt", sprak De Rossi. "Italië moet nu hard werken met de jonge garde. Met al het talent komen ze er zeker weer bovenop."

  De Rossi speelde 3 WK's en 3 keer het Europees kampioenschap. In 2006 mocht hij als 22-jarige knul mee de Wereldbeker in de lucht gooien.