• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Caudron: "De finale verliep geweldig voor mij"

  Het WK-podium: Merckx (2e), Caudron (1e), Ma (3e) en Zanetti (3e).

  0 / 0

  Het WK-podium: Merckx (2e), Caudron (1e), Ma (3e) en Zanetti (3e).

  Met een dot van een finale heeft Frédéric Caudron zich gisteren voor de derde keer tot wereldkampioen driebanden gekroond. "De laatste weken speelde ik nochtans niet op mijn beste niveau", vertelt hij.

  "Op zo'n manier"

  Voor het eerst in 89 jaar speelden twee Belgen de finale van het WK driebanden. Frédéric Caudron was duidelijk sterker dan Eddy Merckx. Hij won met 40-16.

  "Het was een geweldig toernooi", reageert Caudron. "Ik heb zware tegenstanders gehad. Merckx moest de zwaarste van allemaal worden, maar in de finale ging het geweldig voor mij. Ik kon het afmaken in 9 beurten."

  "De laatste weken speelde ik nochtans niet op mijn beste niveau. Nu ben ik wel opnieuw wereldkampioen. En dat op zo'n manier, geweldig."

  Caudron heeft nu de drie wereldtitels op zijn schouw staan. De eerste en de derde pakte hij in Zuid-Amerika. "Hier heerst een speciale sfeer. Het publiek leeft mee met de spelers. Ze zorgen voor een geweldige sfeer. Dat ik een mondje Spaans praat, helpt ook."

  "Nummer 1 van de wereld"

  "Mijn seizoen is uiteraard geslaagd. Ik sta nu nummer 1 op de wereldranglijst. Dat is de kers op de taart, maar ik ben niet van plan om op mijn lauweren te rusten", geeft Frédéric Caudron nog mee. "Begin december valt de ontknoping in de Wereldbeker."

  Voor de laatste manche trekken de driebanders naar Hurghada in Egypte. De Koreaan Heang-Jik Kim is leider met 218 punten. Torbjörn Blomdahl (210) en Frédéric Caudron (182) zitten hem op de hielen.

  Beelden van de WK-finale in Santa Cruz (Bol)

  De wereldtitels van Frédéric Caudron

  1. 1999: Bogota (Col)
  2. 2013: Antwerpen
  3. 2017: Santa Cruz (Bol)

  In 2012 pakte Caudron brons. Eddy Merckx won toen de finale in Porto (Por).