• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Rijke Leicester-baas trakteert 100 fans op weekendje Leuven: "We are OHL!"

  0 / 0
  OHL is enkele maanden geleden overgenomen door de rijke Thai Vichai Srivaddhanaprabha, ook de eigenaar van Leicester. De lokale betrokkenheid draagt de zakenman hoog in het vaandel. Zo bouwt hij een clublokaal in Leuven, maar stuurt hij ook 100 fans een weekendje op uitwisseling. Het voorbije weekend kwamen er 100 Engelse fans naar OHL kijken.

  Om de banden tussen Leicester en OHL aan te halen zakten gisteren 100 Leicester-fans - jong en oud, man en vrouw - af naar de straten van Leuven.

  Ze bezochten het stadscentrum (mét de Oude Markt) en trokken 's avonds naar de competitiematch tegen Roeselare.

  Sporza peilde naar de sfeer bij de binnenkomst van het stadion en hoorde de lof voor Srivaddhanaprabha: "Het is fantastisch om hier in Leuven te zijn. Onze eigenaars zijn briljante mensen. Het is hier ook heel mooi."

  "Thai zijn echte voetballiefhebbers"

  Bij een aantal Leuvense fans is er nog argwaan tegenover de nieuwe eigenaar. Maar dat wuiven de Engelsen met een brede glimlach weg: "Dat is helemaal niet nodig. Het zijn echte voetballiefhebbers. Ze zullen Leuven trots maken."

  "We voelen dat er een band is. We hopen dat onze eigenaars hier even succesvol zullen zijn als in Leicester", reageerde een man, die in 2016 de landstitel vierde met Leicester.

  Eéntje zag al de voordelen: "Als OHL goeie spelers heeft, komen we die wel wegkapen."

  De fans supporterden allemaal voor een Leuvense zege tegen Roeselare en daar zag het ook lang naar uit, maar door een flater van doelman Gillekens werd het alsnog 1-1.

  Ze konden zich vandaag troosten met een bezoek aan AB InBev, de grootste brouwerij ter wereld in Leuven. Daarna gaat het weer richting Engeland. Binnenkort is het de beurt aan 100 OHL-fans om Leicester te bezoeken.

  Leicester-fans op bezoek in Leuven: "We are OHL!"