• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbist over videoref: "Eindbeslissing blijft bij hoofdref op het veld"

  De videoref lag de voorbije weken onder vuur.

  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft de bestuursleden van de Pro League tekst en uitleg gegeven over het gebruik van de videoref in de Belgische competitie. "Ik heb hen uitgelegd dat we werken volgens een bepaald protocol en dat we ons daaraan zullen houden zolang we in een testfase zitten."

  "We zitten nog altijd in een testfase"

  "Er verandert niets. Ik ben niet voor de Pro League verschenen om veranderingen aan te kondigen. Ik heb hen uitgelegd dat we werken volgens een bepaald protocol en dat we ons daaraan zullen houden zolang we in een testfase zitten", zegt Johan Verbist over zijn onderhoud met de Pro League.

  De Pro League zou graag meer eindverantwoordelijkheid bij de videoref leggen, maar dat is volgens Verbist niet mogelijk. "De eindbeslissing blijft altijd bij de hoofdscheidsrechter op het veld, dat schrijft de IFAB (International Football Association Board) zo voor."

  "We zitten nog altijd in een testfase. Daarom heb ik de Pro League laten weten dat ik opensta voor opmerkingen. Die kunnen we op het einde van de testfase bundelen en doorsturen naar de IFAB. Zij moet dan maar beslissen wat ze met die bemerkingen doet."

  "Na de testfase kunnen alle deelnemende competities suggesties en opmerkingen sturen naar de IFAB. We zullen dat moment gebruiken om onze bevindingen door te geven", gaf de Pro League nog mee.

  Loonsverhoging?

  Johan Verbist bevestigt dat er gesproken werd over een opvoering van het loon van 80 naar 350 euro per wedstrijd voor de videoref.

  "Het is voorlopig nog wachten op een akkoord van de clubs. Dat moet immers nog voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering. Daarover bestaat een zekere unanimiteit, het voorstel moet alleen nog goedgekeurd worden."