• home
 • video
 • pas verschenen

  Tienduizenden supporters zitten meer dan een uur vast in vernieuwd Loezjniki-stadion

  Het Loezjniki-stadion biedt plaats aan 81.000 supporters.

  De organisatie tijdens de opening van het vernieuwd Loezjniki-stadion is niet van een leien dakje verlopen. Tienduizenden fans zaten meer dan een uur vast na het laatste fluitsignaal. "We zullen kijken hoe we de fouten kunnen rechtzetten", vertelde vicepremier Vitali Moetko.

  Organisatie Loezjniki-stadion nog niet op punt

  Zaterdag vond in Moskou de galawedstrijd tussen Rusland en Argentinië (foto) plaats in het gerenoveerd Loezjniki-stadion. De Russen verloren de wedstrijd met 0-1, maar de focus nadien lag op de gebrekkige organisatie in het stadion.

  Meer dan 78.000 fans zaten meer dan een uur vast bij een temperatuur die niet boven het vriespunt kwam. De toegang tot het enige geopende metrostation in de buurt verliep ook stroef. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel aan het stadion waar onder andere de openingswedstrijd en finale van het komend WK zal plaatsvinden.

  "Veiligheid kwam niet in gedrang"

  Vicepremier Vitali Moetko vertelde dat ze zullen kijken hoe ze de fouten kunnen rechtzetten. "Daarbij gaan we rekening houden met de opmerkingen van de fans", klonk het. Vladimir Tsjernikov, hoofd van het departement veiligheid van Moskou, verzekerde wel dat de veiligheid altijd gegarandeerd bleef. "De mensen hadden misschien de indruk dat het traag vooruitging, maar het ging wel vooruit".