• home
 • video
 • pas verschenen

  Thais gerecht opent onderzoek naar King Power, eigenaar van OHL

  King Power heeft een onderzoek aan zijn been.

  De Thaise justitie gaat een corruptieonderzoek openen naar de King Power Group. Die zou 14 miljard baht (zo'n 363 miljoen euro) voor de staat hebben achtergehouden.

  Centraal in het onderzoek staat het akkoord dat King Power Group gesloten heeft met Suvarnabhumi, de belangrijkste luchthaven van Bangkok. Volgens de overeenkomst moet King Power 15% van zijn duty-free-inkomsten afstaan, maar in werkelijkheid zou het slechts om 3% gaan.

  Zo zou de groep van CEO Vichai Srivaddhanaprabha 14 miljard baht (zo'n 363 miljoen euro) voor de staat hebben achtergehouden.

  King Power is de eigenaar van Leicester, dat in 2016 verrassend de Premier League-titel veroverde. Afgelopen zomer nam het bedrijf uit Thailand ook Oud-Heverlee Leuven over. OHL komt dit seizoen uit in de Proximus League.