• home
 • video
 • pas verschenen

  TAS buigt zich op 5 december over uitsluiting van Sagan in de Tour

  Sagan bij zijn Tour-uitsluiting.

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS organiseert op 5 december in Lausanne een hoorzitting over de diskwalificatie van Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk.

  Sagan moest op 4 juli de Tour verlaten, na afloop van de vierde etappe in Vittel. Volgens de wedstrijdjury had de drievoudige wereldkampioen met een gevaarlijk elleboogmanoeuvre Mark Cavendish ten val gebracht in de massasprint.

  Cavendish brak in dat incident zijn schouderblad en was daardoor lang buiten strijd.

  Sagan en zijn team Bora-Hansgrohe vochten met een spoedprocedure bij het TAS de uitsluiting aan, maar vingen op dat moment bot. Met lange tanden moest Sagan het Tour-circus verlaten. Volgende maand wordt de zaak ten gronde behandeld.