• home
 • video
 • pas verschenen

  Pirelli en McLaren schrappen bandentest: "Voor de veiligheid van onze mensen"

  Geen test voor het team van Stoffel Vandoorne.

  De Grote Prijs F1 van Brazilië gaat ook dit jaar gepaard met klachten over geweld tegen teamleden van de renstallen. Bandenleverancier Pirelli en McLaren hebben een bandentest in Interlagos geschrapt uit veiligheidsoverwegingen.

  "We hebben deze beslissing voor de veiligheid van onze mensen en het personeel van McLaren genomen", laat Pirelli weten.

  "De veiligheid van onze mensen is altijd onze prioriteit geweest", stelt McLaren via Twitter. "Gezien de recente evenementen vonden we het een onnodig risico om verder te doen."

  Niet alleen de bandenleverancier werd bij de Grote Prijs van Brazilië geconfronteerd met gewapende overvallers. Teamleden van Mercedes werden afgelopen vrijdag onaangenaam verrast toen ze het circuit van Interlagos wilden verlaten.

  Wereldkampioen Lewis Hamilton bevestigde deze overval op Twitter. "Een deel van mijn team werd onder schot gehouden bij het verlaten van het circuit hier in Brazilië. Dit gebeurt hier ieder jaar. De Formule 1 en de teams moeten er meer tegen doen, er zijn geen excuses."

  Vandoorne: "Geen extra risico's nemen"