• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe coach moet Tubeke helpen in degradatiestrijd

  Demba was sinds mei aan de slag in Tubeke.

  Sadio Demba is niet langer de trainer van Tubeke. De rode lantaarn in 1B nam afscheid van zijn trainer. De club vond intern een opvolger. Philippe Thys wordt gepromoveerd tot T1. Het is al het 13e trainersontslag in het Belgische profvoetbal.

  In de eerste periode eindigde Tubeke als achtste en laatste met 10 punten uit 14 duels. Ook in de eerste wedstrijd van de tweede periode ging het onderuit. Het verloor met 1-2 tegen Lierse.

  "Gezien de sportieve situatie van de club was een verandering van leiderschap noodzakelijk", klinkt het op de clubwebsite. "Sadio Demba, sinds mei 2017 in functie, zal dus geen trainer meer zijn van Tubeke."

  "De club bedankt hem voor zijn immer aanwezige engagement en betrokkenheid waarvan hij de laatste maanden blijk heeft gegeven."

  Voor zijn opvolger is Tubeke het niet ver gaan zoeken. Philippe Thys wordt gepromoveerd tot T1 en krijgt Christian Bracconi als rechterhand naast zich. "Deze reorganisatie heeft tot doel een nieuw elan aan de groep te geven steunend op de intrinsieke kwaliteiten die aanwezig zijn."