• home
 • video
 • pas verschenen

  Halle-Gooik stelt grootste transfer in geschiedenis van Belgische zaalvoetbal voor

  Fernandao (links) zal anderhalf jaar in België te bewonderen zijn.

  Futsalclub Halle-Gooik heeft een grote vis gevangen. Het versterkt de gelederen met Fernandao. De Spaanse topper in de zaal speelde onder andere 7 jaar bij Barcelona. Hij tekent nu een contract voor anderhalf jaar in België.

  Halle-Gooik deed zijn supporters gisteren al watertanden door op Twitter "uniek nieuws" aan te kondigen. De club stelde niet teleur want het kondigde vandaag de komst aan van Fernandao, voluit Fernando Maciel Goncalves.

  De 37-jarige topper komt over van het Italiaanse Pescara. Voordien speelde hij zeven jaar; van 2007 tot 2014, bij Barcelona. Daar won hij twee keer de UEFA Futsal Cup, drie keer de beker en drie keer de titel.

  Hij werd ook een keer topscorer en een keer verkozen tot beste aanvaller in de LNFS, de belangrijkste professionele futsalcompetitie van Spanje en de beste futsalcompetitie van de wereld.

  De 102-voudig Spaans international komt nu voor anderhalf jaar naar België.

  Enkele hoogtepunten van Fernandao