• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Nadal was de eerste die me sms stuurde na mijn val in Parijs"

  David Goffin maakt een ontspannen indruk in Londen.

  David Goffin krijgt vandaag met Rafael Nadal meteen een serieuze klepper op de Masters. "Ik ben zeker dat ik goed kan spelen tegen hem", geeft Goffin zich niet op voorhand verloren.

  David Goffin moet in zijn groep, die genoemd is naar tennisgrootheid Pete Sampras, meteen openen tegen "reekshoofd" Rafael Nadal.

  "Het wordt een belevenis in deze enorme hal in Londen (de O2 Arena), maar het zal me misschien ook helpen om ontspannen het toernooi in te stappen."

  "Het wordt onze eerste confrontatie op hardcourt. Op gravel hebben we al een paar mooie matchen gespeeld. Ik ben er zeker van dat ik goed kan spelen tegen Nadal."

  "Nadal is een van die spelers die ik bewonder, omdat hij een enorme persoonlijkheid heeft. Zo was hij de eerste die me een sms stuurde toen ik me blesseerde op Roland Garros. Hij is altijd heel sportief."

  Nadal: "Goffin speelt weer goed, maar hopelijk niet tegen mij"

  Rafael Nadal was in zijn persconferentie inderdaad opvallend vriendelijk voor David Goffin. "Het zou oneerlijk geweest zijn mocht hij hier niet aanwezig geweest zijn, na wat hem overkwam op Roland Garros. Hij verdient het om hier te zijn."

  "Ik ben heel blij dat Goffin opnieuw goed speelt, al hoop ik dat hij dat tegen mij niet laat zien. Ik hoop zelf dat mijn knie standhoudt. Mijn vorm is goed genoeg om mijn kansen te kunnen verdedigen. Als ik er niet in zou geloven, zou ik hier niet zijn."

  Video player inladen ...