• home
 • video
 • pas verschenen

  Borkelmans: "Stuurde Wilmots na Marokko sms: "Kom op, jongen, je kunt het""

  Marc Wilmots en Vital Borkelmans waren 4 jaar 2 handen op 1 buik.

  In zijn recente biografie presenteert Vital Borkelmans zich als een "Eeuwige optimist", niet toevallig de titel van het boek. Die lijn trekt Borkelmans ook door in zijn sportleven. "Ik heb nog altijd enorm veel respect voor "de coach" (Wilmots). Ik heb veel aan hem te danken."

  "Ik ben niet haatdragend"

  Vital Borkelmans heeft al heel wat tegenslagen meegemaakt in zijn leven, ook sportief. Maar ondanks zijn wrange afscheid van de Rode Duivels én zijn vriend Marc Wilmots is hij niet wrokkig.

  "Ik kan positief op de Duivels terugkijken", vertelt hij in De zevende dag. "Wij hebben iets neergezet. Het waren 4 mooie jaren en 2 leuke toernooien, waar we 2 keer de kwartfinales halen. Wie nu aan het roer staat, moet het nog altijd maar beter doen."

  "Ik denk dat de spelers nu wel allemaal rijp zijn om eventueel wereldkampioen te worden. In Brazilië hadden we de jongste kern van allemaal, maar hebben we toch goed gepresteerd. In Frankrijk heeft de blessurelast ons genekt."

  Marc Wilmots vond na de Belgische nationale ploeg snel een nieuwe uitdaging bij Ivoorkust. Toch nam hij Borkelmans niet mee als assistent. "Ik ben nog altijd zwaar ontgoocheld, maar ik ben niet haatdragend", blijft Borkelmans trouw aan zijn optimistische karakter.

  "De coach is een persoon waar ik heel veel respect voor heb. Ik heb heel veel aan hem te danken. Ik vind het jammer dat hij is uitgeschakeld voor het WK. Ik heb hem na de match tegen Marokko nog ge-sms't: "Kom op, jongen. Ik weet wat je kunt.""

  "Nainggolan moet er altijd bij zijn"

  Vital Borkelmans sluit niet uit dat België straks in Rusland wereldkampioen wordt, maar is dat dan met of zonder Radja Nainggolan? "Radja is een ongelooflijke gast, waar je altijd op kunt bouwen. Maar hij heeft wel zijn manier van leven en uiterlijk. Toch denk ik dat als je 28 spelers oproept hij er altijd moet bij zijn."

  "Als je problemen hebt met iemand moet je er gewoon mee praten. Ik hoop dat Martinez en Radja dat de voorbije dagen dan ook gedaan hebben."

  Video player inladen ...