• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaan Chung is eerste winnaar van Next Gen-toernooi

  Chung was de eerste die de trofee in de lucht mocht steken.

  Hyeon Chung (ATP-54) heeft de eerste editie van de ATP NextGen Finals gewonnen, een toernooi voor tennissers onder 21 jaar. De Zuid-Koreaan klopte in de finale de Rus Andrej Roeblev (ATP-37).

  De ATP organiseerde dit jaar voor het eerst de Next Generation ATP Finals. De zeven beste tennissers onder 21 jaar mogen deelnemen, plus een Italiaanse wildcard omdat het toernooi in Milaan gespeeld wordt.

  Uiteindelijk plaatsten Chung en Roeblev zich voor de finale. Er werd geëxperimenteerd met nieuwe regels. De sets waren korter en er werd gespeeld naar drie gewonnen sets en zo mocht de Zuid-Koreaan na vier sets zijn armen in de lucht gooien: 3-4 (5), 4-3 (2), 4-2, 4-2.

  Chung verdient meer dan 300.000 euro aan zijn overwinning.

  De hoogtepunten van de finale: