• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel laat knie hechten na val in Gavere: "Rust tot donderdag"

  Mathieu van der Poel werd niet gespaard van pech in Gavere.

  Mathieu van der Poel zal de SP-manche in Gavere snel willen vergeten. Hij zag niet alleen de zege aan zijn neus voorbijgaan, hij liep ook een open wonde aan zijn knie op bij een val. "Hopelijk zet de dokter donderdag het licht op groen, zodat ik zondag mijn leiderstrui in de Wereldbeker kan verdedigen."

  "Steen geraakt"

  De slotronde in Gavere was een opeenstapeling van dramatische momenten voor Mathieu van der Poel. Eerst reed hij twee keer lek en vervolgens had hij materiaalpech na een schuiver (buiten beeld).

  "Noem het maar een halve schuiver", zegt hij. "Ik viel niet echt, maar mijn knie raakte wel een steen. Goed voor een gapende wonde. Ik had vrijwel meteen door dat het gehecht moest worden."

  Van der Poel trok naar Herentals om bij dokter Toon Claes zijn knie te laten verzorgen. "Het was belangrijk om alles eerst goed proper te maken en daarna te hechten. Om het genezingsproces niet in de weg te staan, mag ik wel tot donderdag niet fietsen."

  Donderdag gaat Van der Poel dan opnieuw naar dokter Claes voor een update. "Hopelijk zet hij dan het licht op groen, zodat ik zondag mijn leiderstrui in de Wereldbeker kan verdedigen in Bogense."

  VIDEO: Pech voor Van der Poel in de slotronde