• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechvogel Van der Poel: "Alles wat fout kon gaan, ging ook fout"

  Leider Mathieu van der Poel staat in de slotronde.

  0 / 0

  Leider Mathieu van der Poel staat in de slotronde.

  Mathieu van der Poel was de sterkste in de moddercross van Gavere, maar winnen deed hij niet. In de laatste ronde kreeg de Europese kampioen af te rekenen met pech. "Pech hoort bij de sport. Een cliché, maar het klopt wel", sprak Van der Poel, die uiteindelijk derde werd.

  "Er moest iets serieus mislopen en dat gebeurde nog ook"

  "Ik had de wedstrijd goed onder controle. Ik heb laten zien dat ik ook in de modder goed uit de voeten kan, maar in de laatste ronde reed ik vooraan en achteraan lek. Dat is niet fijn rijden", doet Mathieu van der Poel zijn verhaal bij Sporza.

  "Geen reden tot paniek, want ik had een halve minuut voorsprong. Er moest dus iets serieus mislopen en dat gebeurde nog ook."

  "Na een slootje ging ik half tegen de grond. Mijn ketting vloog er langs de verkeerde kant van de pion af. Ik heb hard zitten rukken om ze weer los te krijgen. Dat lukte, maar ik moest wel in de zwaarste versnelling voort. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout."

  "Pech hoort bij de sport. Een cliché, maar het klopt wel", besloot Van der Poel, die bij zijn val ook een sneetje in zijn knie opliep. "Dat wordt weer een litteken extra (lacht)."