• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "We spelen nog altijd te veel op basis van talent"

  "Als we niet naar Rusland gaan om te winnen, blijven we beter thuis."

  0 / 0

  "Als we niet naar Rusland gaan om te winnen, blijven we beter thuis."

  Kevin De Bruyne speelde tegen Mexico maar een helft. De speler van Manchester City ziet nog veel ruimte voor verbetering voor het WK. "Tactisch was het niet goed. Het is jammer dat we nog altijd geen oplossingen gevonden hebben."

  Na het vorige EK werd de tactiek van de Rode Duivels vaak op de korrel genomen. Volgens Kevin De Bruyne is er bijna twee jaar later nog altijd werk aan de winkel. "Tegen Mexico was het tactisch niet goed. Zij probeerden onze 5 verdedigers zo laag mogelijk vast te zetten en dan beginnen wij te zwemmen op het middenveld want dan staan we daar met 5 tegen 7."

  "We spelen nog altijd te veel op basis van talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden hebben tegen ploegen als Mexico. Ik heb daar al af en toe met de bondscoach over gesproken. Het is jammer dat we nog altijd geen oplossingen gevonden hebben. Ik wil dat alles op punt staat om een goed WK te spelen."

  "Het systeem dat we spelen is eigenlijk heel verdedigend, maar we spelen dat met veel aanvallende spelers die veel de bal willen. Tegen Mexico hadden we weinig balbezit en dan heb je een beetje een probleem. Iedereen komt dan in een spelsysteem dat hem eigenlijk niet ligt."

  Zou een viermansdefensie beter werken? "Dat kan, maar het hangt altijd af van de opdrachten die de spelers krijgen. Mexico had een tactiek die duidelijk goed werkte tegen ons. Dat kan positief zijn want we weten nu wat we moeten aanpakken."

  "Het is aan de trainer om een oplossing te vinden. Daar heb je in principe maar een paar weken voor nodig. Het moet heel duidelijk zijn. Als dat lukt, maken we een goeie kans in Rusland."

  "Als we niet naar Rusland gaan om te winnen, blijven we beter thuis"

  De Mexicanen tonen zich heel ambitieus voor het WK in Rusland, moeten de Belgen dat ook meer uitspreken? "Als wij dat doen, zeggen de mensen dat we arrogant zijn. Ik speel bij een ploeg die alles wil winnen. Hier wil ik dat ook. Als we niet naar Rusland gaan om te winnen, kan ik beter op vakantie gaan en me voorbereiden op volgend seizoen."

  Is dit WK de laatste kans voor deze generatie? "Er zijn toch enkele spelers die in de laatste fase van hun carrière zitten en die misschien over twee jaar of al na het WK zullen stoppen. Het zal moeilijk zijn om die jongens te vervangen. De ploeg is nu heel sterk en ik denk dat de toekomstige spelers, met alle respect, nog niet op topniveau zijn. Dit is dus een belangrijk moment voor ons."

  Zelf krijgt De Bruyne heel veel lof van zijn ploegmaats en zijn trainer. "Ik doe gewoon wat ik moet doen. Ik zit in een ploeg die goed draait. Wij spelen op dit moment het beste voetbal ter wereld. De manier van spelen alleszins, efficiëntie is nog iets anders."

  "Het is ook hard werken bij City, maar ik voel me goed. We hebben nog niets verloren. Ik ben niet bezig met wat ik persoonlijk kan bereiken. Ik wil titels winnen. Ik speel al twee jaar in Manchester en ik heb nog maar een kleine prijs gewonnen. Op dit moment staan we er goed voor in de competitie en we zijn ook al geplaatst voor de volgende ronde in de Champions League. Individuele titels kan je alleen winnen als je wint met de ploeg."