• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli: "In ons systeem moet alles perfect op elkaar afgestemd zijn"

  Chadli speelde 90 minuten tegen Mexico.

  Nacer Chadli speelde tegen Mexico 90 minuten op de flank. De speler van West Brom zag dat er nog ruimte is voor verbetering bij de Rode Duivels. "Vooral de verstandhouding tussen de verschillende linies moet perfect zijn. Maar op zich is het een goed systeem, we hebben de spelers om dit soort voetbal te brengen."

  Mexico kon vrijdagavond drie keer scoren tegen de Rode Duivels. De verdediging lijkt een zwak punt. "We wisten dat Mexico offensief zou spelen, met drie spelers die altijd vooraan blijven", vertelde Nacer Chadli. Toch koos Roberto Martinez opnieuw voor een driemansverdediging.

  "Dan is het niet makkelijk voor de defensie. Zij staan dan altijd één tegen één. Maar al bij al hebben we het goed opgelost. We slikten drie goals. Dat kan gebeuren. Dan moeten we gewoon zelf 4 keer scoren. We creëerden alleszins meer kansen dan Mexico."

  "Natuurlijk zijn er nog veel dingen die beter kunnen. Dat is altijd zo. Vooral de verstandhouding tussen de verdediging en het middenveld en tussen het middenveld en de aanval kan beter. In dit systeem moet alles perfect afgestemd zijn, anders kom je te laat en dat is gevaarlijk."

  "Maar op zich is het zeker een goed systeem. We hebben de voetballers om dit soort voetbal te kunnen spelen."