• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert na stage: "De honger is groot. Ik heb er zin in"

  In Gavere verschijnt Wout van Aert wel weer aan de start.

  Wout van Aert is weer in het land na een stage in Italië. De wereldkampioen schrapte enkele crossen, maar is morgen in Gavere weer op de afspraak. "Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld", zegt Van Aert op zijn website.

  "Heb fiets twee dagen amper aangeraakt"

  Vorige donderdag trok Wout van Aert met de nodige kopzorgen naar Lucca, waar hij een eerste rustpauze in dit seizoen inlaste. De wereldkampioen is vandaag teruggekeerd naar België en gaf op zijn website een uitgebreid relaas.

  "Het was een zeer deugddoende stage in Toscane", vertelt Van Aert. "De eerste twee dagen stonden in het teken van Sarah. Ik heb mijn fiets vrijdag en zaterdag amper aangeraakt."

  "Vanaf zondag heb ik het vizier veranderd van richting, met een voor mij ideale mix van trainen, rusten en ontspannen. Een combinatie waar ik me goed bij voelde."

  "Ik heb rust gekregen"

  Wout van Aert leek na de Koppenbergcross, vorige woensdag, vooral op mentaal vlak in een dipje te zitten. "Ook mentaal heb ik een rustgevende week achter de rug", klinkt het.

  "Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld. Was ik er aan toe? Was ik mentaal moe? Een beetje wel. Maar dan vooral in mijn onderbewustzijn, denk ik."

  "Het wordt morgen echt cross"

  Morgen keert Wout van Aert in Gavere terug in het veld. "Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt. Er volgen nu 4 crossen tot mijn volgende break."

  "De honger is groot. Ik heb er zin in, al ben ik die goesting nooit echt kwijt geweest. Maar toch: ik verlang nu al naar Gavere. Zeker in de huidige weersomstandigheden. Het wordt echt cross, daar in het militaire domein."