• home
 • video
 • pas verschenen

  Valentine Dumont (17) verpulvert eigen BR van deze ochtend

  Valentine Dumont zwemt Kimberly Buys van de tabel.

  Valentine Dumont is nu ook de snelste Belgische over 200 meter vrije slag in klein bad. Het 17-jarige talent zwom de acht lengtes vanochtend in 1'57"13 op het Belgisch kampioenschap in Gent. In de finale ging ze nóg wat sneller: 1'56"55. Kimberly Buys deed er acht jaar geleden 1'57"39 over.

  Valentine Dumont probeerde zich in het zwembad Rozenbroeken te plaatsen voor het Europees kampioenschap in december in Kopenhagen. Met 1'57"13 zat ze vanochtend al niet ver boven de limiet (1'56"91).

  Die limiet kon ze in de vooravond aanvallen in de finale en dat deed Dumont met succes. Met een recordtijd van 1'56"55 bleef ze ruimschoots onder de EK-tijd.

  Dumont is een groot talent. In het olympisch bad (50 meter) staan de Belgische records van de 200 meter vrije slag en 200 meter vlinderslag op haar naam.