• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan wacht Luca Brecel op in finale Champions of Champions

  O'Sullivan staat al voor de vierde keer in de finale van het toernooi.

  Luca Brecel (WS-14) neemt het vanavond in zijn halve finale op tegen Shaun Murphy (WS-5). Als onze landgenoot het haalt in Engeland trakteert hij zichzelf op een strijd om de eindzege met Ronnie O'Sullivan. De Engelsman staat al voor de vierde keer in de finale op het Champions of Champions-toernooi.

  Ronnie O'Sullivan (WS-7) is de eerste finalist in Coventry. De 41-jarige Engelsman nam met 6-2 de maat van zijn landgenoot Anthony Hamilton (WS-26). Hij was nochtans niet goed aan zijn halve finale begonnen.

  Ondanks een 57-break van O'Sullivan won Hamilton de eerste twee frames, maar daarna vond O'Sullivan het welletjes geweest. Met breaks van 124, 74, 109, 52, 68 en 78 stormde hij naar de zege. Hij liet daarbij de 900e century van zijn carrière optekenen.

  O'Sullivan kan het invitatietoernooi zondag al voor de derde keer winnen, na 2013 en 2014. Vorig jaar was hij runner-up. De enige keer dat hij de finale niet haalde was in 2015, toen hij niet deelnam.

  Hij moet op weg naar een nieuwe zege mogelijk wel afrekenen met onze landgenoot Luca Brecel. Hij probeert straks de finale te halen tegen Shaun Murphy. "Twee fantastische spelers, die allebei aanvallend en attractief snooker brengen", zei O'Sullivan. "Ik zou geld geven om naar die partij te kijken."

  O'Sullivan met zijn 900e century:

  De zege van O'Sullivan was ook bijzonder omdat hij al zijn 900e century lukte. "Dat is natuurlijk een mijlpaal en het publiek genoot ervan. Nu ga ik zo snel mogelijk voor de 1.000."

  "Het wordt een spannende match tussen Brecel en Murphy"