• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Dat Zlatan stilaan fit is? En dan? So?"

  Lukaku scoorde gisteren twee keer.

  0 / 0
  Romelu Lukaku kon gisteren een doelpuntenloze periode afsluiten met twee rozen tegen Mexico. "Ik leg mezelf geen druk op", zegt de Belgische recordschutter. Verdediger Thomas Vermaelen: "Iedereen in deze selectie is sterk genoeg om te spelen."

  Lukaku: "Ik speel voor United, niet voor Zlatan"

  "Simpel en efficiënt", zo omschreef Romelu Lukaku zijn twee doelpunten tegen Mexico.

  "Ik ben blij dat ik er sta en ik focus me altijd op het volgende. Maar het is vooral belangrijk dat we onszelf als ploeg verbeteren en iets behalen met deze generatie."

  "Of ik dit record dinsdag al wil verbreken? Ik leg mezelf geen druk op. Ik weet dat ik goals zal maken en ik weet dat het soms ook minder zal gaan."

  Dat laatste was de jongste weken bij Manchester United het geval. "Maar we hebben slecht als ploeg gespeeld. Dat Zlatan Ibrahimovic stilaan fit wordt? En dan? So? Dat is nooit een probleem geweest. Ik speel voor Manchester United, niet voor hem. Maar hij zal ons helpen."

  Vermaelen: "Ik ben totaal niet geblesseerd"

  Thomas Vermaelen beleefde met de andere Belgische verdedigers geen fijne avond tegen Mexico. "De mensen kijken naar de tegengoals en daar worden we op afgerekend", vertelt de bankzitter van Barcelona.

  "Het is normaal dat er kritiek komt. Er kunnen natuurlijk dingen beter in een wedstrijd. Voetbal is een spel van fouten en je moet er zo weinig mogelijk maken."

  Misten de Belgen gisteren ervaring achterin? "Iedereen in deze selectie is sterk genoeg om te spelen. Er zijn afwezigen. Maar ik denk dat er in deze groep genoeg kwaliteit is om dat op te vangen."

  "Of ik die match goed verteerd heb? Ja, er is geen probleem. Bij Barcelona heb ik één training gemist en daar werd iets groots van gemaakt. Maar ik ben totaal niet geblesseerd. En ik hoop dinsdag weer te spelen."