• home
 • video
 • pas verschenen

  Lecomte opent seizoen in Amerika met 6 driepunters en een zege

  Lecomte speelt sinds 2016 bij Baylor.

  Manu Lecomte is met zijn ploeg Baylor uitstekend aan de Amerikaanse basketbalcompetitie voor universiteiten begonnen. Baylor boekte een ruime zege tegen Arkansas: 107-66. De Belg maakte indruk met 22 punten.

  Belgian Lion Lecomte speelt sinds vorig jaar bij Baylor in de NCAA, de competitie voor universiteitsteams. Vorig seizoen sneuvelde het team in de achtste finales.

  Het nieuwe seizoen is dit weekend begonnen en Lecomte maakte meteen indruk. De 22-jarige Lecomte nam 22 punten voor zijn rekening. Hij scoorde onder andere 6 driepunters, een persoonlijk record. Ook deelde hij twee assists uit en benutte hij een rebound.

  Het team van de Belgian Lion klopte uiteindelijk Waco Central Arkansas met ruime 107-66-cijfers.

  Lecomte speelde een indrukwekkende partij

  Ook Andy Van Vliet kwam in actie

  Er speelt ook een andere Belg in de NCAA. Andy Van Vliet mocht voor het eerst aan een match beginnen bij Wisconsin en hielp zijn ploeg aan een 85-50-zege tegen South Carolina.

  De Belg was goed voor 18 punten en 8 rebounds. Dat zijn evenveel punten als in het volledige vorige seizoen. "Ik was een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd, maar het voelde echt goed om op het parket te staan."