• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse doelvrouw beschuldigt Blatter van seksuele intimidatie

  Hope Solo en Sepp Blatter samen op het podium van het FIFA Ballon d'Or Gala.

  Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. De Amerikaanse doelvrouw Hope Solo zegt dat Blatter in haar billen kneep tijdens de uitreiking van de Gouden Bal in 2013.

  Blatter: "Belachelijk"

  Hope Solo (36) stond jarenlang in het doel bij het Amerikaanse nationale team. Begin 2013 mocht ze de winnares van de FIFA Ballon d'Or bekendmaken. Sepp Blatter stond naast haar op het podium.

  Net voor ze het podium opstapten, zou Blatter in haar billen geknepen hebben. Dat vertelt Solo in de Portugese krant Expresso. "Het was voor mij vervolgens moeilijk om nog uit mijn woorden te komen. Ik was compleet uit het veld geslagen", vertelde ze.

  Blatter noemt de beschuldiging "belachelijk". De 81-jarige Zwitser vertrok twee jaar geleden bij de FIFA na een reeks corruptieschandalen.

  "Ongewenste intimiteiten vieren hoogtij in de sportwereld"

  Vorige maand sprak Hope Solo zich al uit over seksuele intimidatie. Met een post op Instagram wilde ze de actrices uit Hollywood steunen.

  "Moedige vrouwen", sprak Solo. "Het doet me denken aan de ongemakkelijke situaties die ikzelf en mijn ploegmaats meegemaakt hebben met trainers, dokters, coaches, stafleden en zelfs teamgenoten."

  Solo heeft het onder meer over "ongepaste commentaren, avances en billenknijpers. Ongewenste intimiteiten vieren hoogtij in de sportwereld."

  "Ik ben altijd voor mezelf opgekomen, maar de daders gingen altijd vrijuit. Daar moet verandering inkomen. Met stilzwijgen veranderen we de wereld niet! #MeToo"