• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon: "Denk nog altijd aan de Olympische Spelen"

  Persoon knokt morgen voor haar wereldtitel.

  Morgen verdedigt Delfine Persoon haar WBC-wereldtitel in het boksen. "Er is sprake van dat professionele boksers 1 keer mogen terugkeren naar het amateurcircuit om op de Olympische Spelen te boksen", zegt Persoon.

  Persoon: "Ik verwacht een harde kamp"

  Zwevezele is morgen "the place to be" voor de Belgische boksfans. Meervoudig wereldkampioene Delfine Persoon verdedigt dan haar WBC-titel tegen de Française Myriam Dellal.

  "Mijn Franse tegenstandster is vooral fysiek sterk", zegt Persoon. "Ze bokst op karakter en gaat er helemaal voor. Een beetje dezelfde stijl zoals ik, dus. Ik verwacht een harde kamp."

  "Met mij gaat het ondertussen beter en beter", zegt Persoon, die 10 maanden geen wedstrijd meer gebokst heeft door operaties aan haar rechterwijsvinger en linkerpink.

  "Beter uurrooster op het werk"

  Als ze haar wereldtitel verlengt, hoopt Persoon nog altijd stiekem dat ze haar olympische droom kan waarmaken. "Er is sprake van dat de professionele boksers voor 1 keer zouden mogen terugkeren naar het amateurcircuit om op de Spelen te kunnen boksen", weet Persoon.

  "Maar we weten niet hoe lang de rondes dan zouden duren en wat het puntensysteem zou zijn. De Olympische Spelen blijven dus nog altijd door mijn hoofd spoken."

  Naast het boksen heeft Persoon nog altijd een job waarop ze zich moet concentreren, maar die twee activiteiten vallen nu beter te combineren. "Ik werk nog altijd bij de federale politie", zegt Persoon.

  "Maar niet meer bij de spoorwegpolitie. Ik werk nu bij de coördinatie- en steundirectie van West-Vlaanderen, waar ik een mooier uurrooster heb. Zo kan mijn lichaam beter herstellen."

  Beluister het volledige interview