• home
 • video
 • pas verschenen

  Patrick Goots test nieuwe WK-bal: "Nen hètte om op te koppen" (video)

  0 / 0
  Tot 2009 was de staalharde knal van Patrick Goots een gesel voor elke verdediging. Sporza trok naar Retie om de nieuwe WK-bal op de testbank te leggen van "Patje Boem Boem". "Als spits ben ik fan van de Adidas-ballen."

  "Zwabberen is veel minder een issue dan in 2002"

  Goots is een kenner als het over officiële WK- en EK-ballen gaat. Hij verzamelt ze en heeft ze naar eigen zeggen allemaal thuis. "Als spits ben ik fan van de Adidas-ballen."

  "Het zijn vrij lichte ballen in vergelijking met sommige andere merken. Ik vond de Brazuca (voor het WK in Brazilië) ook al goed, maar deze vind ik nog iets beter. Als ik op deze bal trap, voel ik dat hij de richting uitgaat die ik wil."

  "Maar als je hem vol raakt met de buitenkant van de voet, zit er wel een afwijkende beweging in de baan van het schot. Dat is de bedoeling bij deze ballen. Keepers hebben vaak liever zwaardere ballen. Maar dat "zwabberen" is veel minder een issue dan bijvoorbeeld bij de bal voor het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002. Die heb ik nog getest met Bart Deelkens."

  "Ook voor een spits is het belangrijk dat hij niet te veel van zijn baan afwijkt en mijn doelman vond ook dat hij goed in de hand ligt. Alleen om te koppen is het wel "nen hètte"."

  "Als bondscoach stel ik Lukaku altijd op"

  Zelf is Patrick Goots al een tijdje niet meer actief tussen de lijnen. Hij is hoofdtrainer van Retie, een ploeg uit tweede provinciale in de provincie Antwerpen. Welke spitsen zou hij selecteren voor de Rode Duivels? 

  "Lukaku, Hazard en Mertens neem ik zeker mee. Dan is het kiezen. Origi is blijkbaar heel goed bezig en het is afwachten hoe de situatie van Benteke evolueert. Er is keuze genoeg."

  "Diep in de spits stel ik sowieso Lukaku op. Ik denk dat hij de man is die we nodig hebben. Ook voor de kopduels. Want voor de rest zitten we toch met lichtgewichten als Hazard vooraan."

  "De nieuwe shirts waar de Rode Duivels in spelen, daar ben ik niet zo een fan van. Dat is natuurlijk iedereen zijn eigen smaak. De nieuwe bal ziet er wel goed uit. Die is dus helemaal goedgekeurd."