• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Meylemans: "Mijn tijden zijn enorm verbeterd"

  Kim Meylemans in actie in Lake Placid.

  Kim Meylemans is donderdag in Lake Placid 12e geworden in de eerste WB-manche van het seizoen in het skeleton. De Belgische is tevreden over haar seizoensstart.

  "Voel me fysiek sterk"

  "Lake Placid is niet mijn favoriete baan, dus ik ben zeker blij met mijn 12e plaats", vertelt Kim Meylemans aan Sporza. "Het was wel aanpassen, want Lake Placid telt veel korte bochten en dat is moeilijker voor een slee zoals de mijne, die niet zo flexibel is. Ik denk dat ik er het beste heb uitgehaald."

  Meylemans heeft hard gewerkt deze zomer. "Ik ben heel tevreden over mijn zomer. Ik heb veel getraind in Whistler, waar ik vorig jaar crashte. Het was belangrijk om die crash uit mijn hoofd te krijgen. Ik heb er nu mijn tijden enorm kunnen verbeteren. Ik kijk al uit naar de WB-manche daar."

  "Ik voel me goed op mijn slee. Ook fysiek voel ik me sterk, alles zit goed. Hopelijk is dat de komende weken ook te zien in de resultaten. Volgende week is er de WB in Park City en de week daarna zijn we in Whistler."

  "Criteria voor Spelen zijn gecompliceerd"

  Kim Meylemans droomt uiteraard van de Olympische Winterspelen, maar dat wordt niet eenvoudig. "Het is erg gecompliceerd. Er zijn 20 plaatsen, maar het is niet zo dat een plaats in de top 20 van de Wereldbeker volstaat", legt Meylemans uit.

  "Officieel zijn er maar 2 plaatsen voor landen met 1 atleet. Dat zijn dan landen als Oostenrijk, Zwitserland, Letland, Nederland en ook België. Dat zijn geen amateuristische ploegen."

  "In Lake Placid was ik 12e. De Zwitserse en de Letse waren achter mij, maar de zege was wel voor de Oostenrijkse Flock. Het probleem is vooral dat er maar 20 plaatsen zijn. Bij de mannen zijn het er 30. En dat terwijl de top bij de vrouwen veel breder is. Bij de vrouwen kun je de ene week winnen en de volgende week 15e zijn."