• home
 • video
 • pas verschenen

  Goud voor Van Avermaet = zilver voor VRT en Sporza in Rio

  Greg Van Avermaet reed naar goud in Rio.

  De regieploeg van Sporza, die op de Olympische Spelen van Rio de olympische wegrit in beeld heeft gebracht, is in de prijzen gevallen bij de Golden Ring Awards. Met die Awards bekroont het Internationaal Olympisch Comité IOC de beste olympische uitzendingen.

  Greg Van Avermaet veroverde in Rio olympisch goud in de wegrit. De uitzending van die wegrit werd voornamelijk mogelijk gemaakt door een Belgische productie én een regieploeg van de VRT en Sporza met regisseur Philippe Lombaerts.

  En die uitzending kreeg het zilver van het IOC, enkel de uitzending van het beachvolleybal werd hoger ingeschat. "De olympische prestaties van de atleten blijven voor altijd in het geheugen van de mensen dankzij het uitmuntende werk van de mensen die we vandaag in de bloemetjes zetten", klonk het bij IOC-voorzitter Thomas Bach.