• home
 • video
 • pas verschenen

  Flanders Classics verhuist Scheldeprijs naar Terneuzen: "Godsgeschenk"

  De Scheldeprijs start niet meer op het Eilandje in Antwerpen.

  Het startschot van de Scheldeprijs weerklinkt volgend jaar niet meer in Antwerpen, maar wel in de Zeeuwse stad Terneuzen. De organisatie hoopt zo een waaierkoers te krijgen, in plaats van het traditionele sprintfestival.

  Een snelle blik op de erelijst van de Scheldeprijs verklaart veel: Marcel Kittel (5x), Alexander Kristoff, Mark Cavendish, Tom Boonen... De Scheldeprijs is het klassieke sprintfestival tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

  Maar organisator Flanders Classics, die ook de Omloop grondig hertekende, wil de Scheldeprijs minder voorspelbaar maken en wat pittiger kruiden.

  Het verhuist de startplaats van Antwerpen, waar de Ronde van Vlaanderen al start, naar de Zeeuwse stad Terneuzen. De wind moet de wedstrijd uitdagender maken. De aankomst blijft wel in Schoten.

  "Een mooier scenario kun je niet bedenken"

  "Een mooier scenario kun je niet bedenken", vertelt Jack Begijn, wethouder van Economie, Sport en Toerisme in Terneuzen, aan omroep Zeeland. "Dit lijkt wel een godsgeschenk."

  "We waren al langer op zoek naar een groot sportevenement. De intentie is om het drie jaar te doen, maar we hebben duidelijk afgesproken om eerst dit jaar te organiseren."

  Ook de provincie Zeeland is tevreden met de komst van de Scheldeprijs. "Men is in België altijd bezig met het verleggen van de koersen en je ziet dan dat er veel Vlaamse elementen in het parcours zitten. Nu wilde de organisatie graag wind toevoegen", zegt Jo-Annes de Bat, gedeputeerde voor o.a. sport in de provincie Zeeland.

  "Er is veel aandacht voor de voorjaarsklassiekers. Iedereen in Vlaanderen gaat erheen. Dat hebben wij dus straks ook met de Scheldeprijs."

  Tweet: