• home
 • video
 • pas verschenen

  F1-baas Carey paait Ferrari: "Willen geen 20 dezelfde auto's"

  Chase Carey reageerde op de bezorgdheid van Ferrari.

  Ferrari had er vorige week mee gedreigd uit de Formule 1 te stappen als de sport te veel zou veranderen. Chase Carey stelt de renstal nu gerust. "De teams zullen een unieke auto kunnen blijven ontwikkelen met een eigen motor."

  Sinds begin dit jaar is de Formule 1 in handen van Liberty Media. De nieuwe baas Chase Carey had aangekondigd dat de motoren vanaf 2021 goedkoper, luidruchtiger en minder ingewikkeld zouden moeten worden. Hij wou ook het budget van de teams inperken.

  Maar Ferrari was niet opgezet met dat voorstel. CEO Sergio Marchionne had er zelfs mee gedreigd om uit de sport te stappen. Carey stelde de Italiaanse renstal ondertussen gerust. "Het is niet de bedoeling dat F1 op NASCAR begint te lijken. De sport heeft het onverwachte en onbekende nodig."

  "We willen geen 20 identieke auto's. De teams zullen nog altijd de mogelijkheid hebben om een unieke auto te bouwen met een eigen motor en behuizing."

  Wel is de F1-baas voorstander van een evenwichtiger speelveld. "We willen niet dat de hoeveelheid geld die een team in de F1 stopt, bepaalt of het succes heeft. Ze moeten hun middelen efficiënter gebruiken en alle teams moeten het gevoel krijgen dat ze kunnen strijden om de titel."