• home
 • video
 • pas verschenen

  Evra verlaat Marseille en is geschorst voor alle Europese matchen dit seizoen na karatetrap

  Evra deelde voor het duel met Guimaraes een karatetrap uit aan een fan.

  De karatetrap voor het Europa League-duel met Guimaraes breekt Patrice Evra (Marseille) zwaar op. De UEFA schorst de Fransman voor alle resterende Europese matchen dit seizoen. En zijn contract bij Marseille wordt ontbonden.

  Een week geleden geraakte Patrice Evra volledig de pedalen kwijt in de Europa League. Tijdens de opwarming werd hij gejend door fans van zijn eigen club Olympique Marseille. De Fransman reageerde met een karatetrap in het gezicht van een fan.

  Evra kreeg zo de bedenkelijke eer om als eerste speler ooit een rode kaart te pakken voor de aftrap van een match in de Europa League. Olympique Marseille had Evra al op non-actief gezet. En vandaag heeft de Franse club Evra's contract ontbonden in overleg met de speler.

  Ook de UEFA heeft Evra nu een sanctie opgelegd voor zijn karatetrap. Hij mag dit seizoen in geen enkele Europese competitie meer in actie komen.

  Beelden van de karatetrap