• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI onderzoekt beschuldigingen van motortje bij Cancellara

  Cancellara reed in 2010 op een indrukwekkende manier weg in Parijs-Roubaix.

  De passages waarin ex-prof Phil Gaimon in zijn biografie Fabian Cancellara beschuldigt van mechanische doping hebben ook al de UCI bereikt. "Hopelijk is er nooit met motortjes gereden in het profwielrennen", zegt UCI-baas David Lappartient aan Cyclingnews.

  Lappartient: "We willen weten wat er nu van aan is"

  "Die klootzak (Cancellara) had waarschijnlijk een motortje in zijn fiets", staat er te lezen in de biografie van de Amerikaanse ex-profrenner Phil Gaimon. "Ik hoorde van zijn ploegmaten dat Cancellara's fiets op bepaalde momenten niet bij de andere fietsen mocht staan. En hij had zijn eigen mecanicien bij zich."

  Openlijke beschuldigingen aan het adres van Fabian Cancellara die ook de Internationale Wielerunie (UCI) bereikt hebben. "We zullen de zaak onderzoeken", zegt UCI-baas David Lappartient aan Cyclingnews. "We willen weten wat hier precies achter zit."

  "Natuurlijk heb ik vroeger net als iedereen de geruchten gehoord over een motortje. Maar nu willen we echt weten hoe de vork in de steel zit."

  "Motortje in profwielrennen zou ramp zijn voor imago"

  "Ik hoop dat er nooit mechanische doping aanwezig is geweest in het profwielrennen", gaat Lappartient (foto) voort. "Als er toch al renners wedstrijden zouden hebben gereden met een motortje in hun fiets, dan is dat een ramp voor het imago van de wielersport."

  "We moeten vechten voor een goed imago. Ik wil dat de mensen en de fans langs de weg de wieleruitslagen kunnen vertrouwen. En ik wil ook dat ze de UCI en de controles mogen vertrouwen."