• home
 • video
 • pas verschenen

  Matig Oranje wint op een diefje in Schotland

  De Nederlanders vieren de goal van Memphis Depay.

  In een oefenpot tegen Schotland heeft Nederland de teleurstellende WK-voorronde en het mislopen van het WK niet van zich af kunnen schudden met een goeie prestatie. Oranje hield het bij een bescheiden 0-1-zege.

  De Nederlandse bondscoach Dick Advocaat had weinig verrassingen in petto tegen de Schotten, die net als Oranje niet naar het WK mogen. Beide teams leken de oefenmatch dan ook te beschouwen als een verplicht nummertje, Schotland had wel licht de bovenhand voor de rust.

  Toch was het Nederland dat ietwat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Depay scoorde op aangeven van Babel. De Schotten hadden zeker na de rust nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het bleef 0-1.

  Voor de Nederlandse bondscoach Dick Advocaat was het zijn 36e overwinning met Oranje. Geen enkele bondscoach doet beter.