• home
 • video
 • pas verschenen

  IJshockeyspeler ramt tegenstander brutaal tegen het ijs

  De gefrustreerde Larkin mept Paille keihard neer.

  In de Champions Hockey League zijn de stoppen doorgeslagen bij de Italiaanse hockeyspeler Thomas Larkin. De verdediger van de Duitse club Adler Mannheim bracht zijn Canadese tegenstander Daniel Paille zwaar ten val met een drieste bodycheck. Bij de Zweedse vicekampioen Brynäs IF hebben ze het over een poging tot moord.

  Adler Mannheim ging er deze week uit in de 1/8e finales van de Champions Hockey League. 25 seconden voor het einde van de partij koelde Thomas Larkin zijn woede af op Brynäs-speler Daniel Paille.

  De Italiaanse verdediger had geen oog voor de puck en ramde de aanvaller op volle snelheid keihard tegen het ijs. Paille bleef een tijd groggy liggen, Larkin ging op de vuist met een andere tegenstander.

  "Een poging tot moord", klonk het bij het bestuur van Brynäs. Een schorsing van 4 speeldagen vinden de Zweden om te lachen. "In de Zweedse competitie mag je 10, 15 of zelfs 20 matchen het ijs niet betreden", weet coach Tommy Sjödin.

  Beelden van de brutale duw: