• home
 • video
 • pas verschenen

  De Rode Duivels moeten op het WK goals maken met de Telstar 18

  De Telstar 18 is een eerbetoon aan de 1e WK-bal van Adidas, uit 1970.

  De officiële wedstrijdbal voor het WK in Rusland is voorgesteld: de Telstar 18 is een eerbetoon aan de allereerste WK-bal van Adidas, de Telstar van het WK in Mexico in 1970. Opvallende primeur: de Telstar 18 is een digitale bal door een ingebouwde NFC-chip (Near-field communication).

  Heatmap voor alle ballen

  Door de NFC-chip krijgen consumenten toegang tot exclusieve content. Door simpel met de smartphone tegen de bal te tikken kun je deelnemen aan challenges en krijg je onder meer informatie over de gebruiker van de digitale bal.

  In de app is een heatmap beschikbaar waar alle ballen die op dat moment wereldwijd in actie zijn in real time kunnen worden gezien. Dankzij de chip kunnen voetballers over de hele wereld challenges met elkaar aangaan. Wie meedoet aan een challenge maakt kans op een WK-ticket voor Rusland.

  Een bal voor zwart-wit-tv getest door Ajax, Real en United

  De nieuwe Telstar 18 is geïnspireerd op de Telstar. De bal werd in 1970 gemaakt met zwarte vlakken zodat hij goed zichtbaar zou zijn op een zwart-wittelevisie.

  De Telstar 18 heeft een gloednieuw karkas met gelijkenissen van de Brazuca – de officiële wedstrijdbal van het WK van 2014 – en zorgt met nieuwe technologieën en een metallic print met grafische effecten voor maximale prestaties op het veld en op straat.

  Om aan de verwachtingen van ’s werelds beste spelers te voldoen, is de bal uitvoerig getest door meerdere vooraanstaande club- en landenteams, zoals Ajax, Real Madrid, Manchester United, Mexico, Colombia en Argentinië.