• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese wildeman en zijn hele team worden 2 jaar geschorst

  Wang ging zijn boekje te buiten.

  De Chinese wielerbond heeft zware straffen uitgesproken in het incident tijdens de Ronde van Hainan, vorige week. De Chinese renner Xin Wang ging daar helemaal door het lint.

  Na de zevende etappe viel Xin Wang twee begeleiders van de Zwitserse nationale ploeg aan. De politie moest tussenbeide komen om de Chinees te bedaren.

  Wang, en bij uitbreiding zijn hele team Keyi Look, moesten voor de Chinese wielerbond verschijnen en die lacht er niet mee. De renner en al zijn ploegmakkers worden voor twee jaar geschorst.

  Dat betekent dat Wang en co tot het einde van het jaar 2019 niet mogen deelnemen aan wedstrijden. De organisatie van de Ronde van Hainan had eerder al besloten de renner en zijn ploeg nooit meer uit te nodigen.

  De reden van het incident ligt in een valpartij van Wang tijdens een etappe, op het moment dat de volgauto van de Zwitserse ploeg hem inhaalde. Tijdens de koers koelde Wang zijn woede al door een drinkbus naar de auto te gooien.

  Wang bood intussen op sociale media zijn excuses aan. Veel heeft dat berouw bij de Chinese wielerfederatie niet geholpen.

  Bekijk hoe de razende Wang te keer ging: