• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel: "Op het einde bibberde ik, dat was lang geleden"

  Luca Brecel tijdens zijn interview.

  Met mooie overwinningen tegen de nummers 3 en 1 van de wereld staat Luca Brecel op de kaart in het Champions of Champions-toernooi. "Het was niet simpel om het af te maken", zegt onze landgenoot vanuit Coventry (Eng). "Ik bibberde zelfs even."

  "Ik ben zeer gelukkig. Toen ik de loting zag, wist ik dat het een zware dobber zou worden. Zeker omdat ik hier niet met mijn eigen keu kan spelen, want die ben ik kwijtgespeeld in de luchthaven van Peking", zegt Luca Brecel.

  "De wedstrijden tegen Judd Trump en Mark Selby waren een grote test, maar ik ben geslaagd. Tegen Judd had ik veel vertrouwen, zeker na het eerste frame. Tegen wereldkampioen Mark Selby kwam ik 5-2 voor, maar zelfs dan weet je dat het moeilijk is."

  "Maar door mijn goeie ervaringen met "close games" dit seizoen had ik er een goed oog in. Op het einde was ik wel heel zenuwachtig, zeker toen ik van bruin naar zwart moest gaan. Ik bibberde. Dat was lang geleden. Het was echt niet simpel om het af te maken, maar ik heb het gelukkig wel kunnen doen."

  In de halve finales wacht Shaun Murphy. "De afgelopen jaren hebben we veel tegen elkaar gespeeld. Het staat 4-4 in de onderlinge duels. Dat wordt dus weer een moeilijke wedstrijd, en ik denk ook een agressieve (lacht)."

  Gesprek met Brecel: