• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Brecel wast eerst Trump de oren en rekent dan af met wereldkampioen Selby

  Luca Brecel beleefde een memorabele dag in Coventry.

  0 / 0
  Luca Brecel heeft er een schitterende dag opzitten op het Champions of Champions-toernooi. Hij versloeg in 1 dag tijd de nummer 1 én 3 van de wereld. In de halve finales van het invitatietoernooi neemt hij het op tegen Shaun Murphy.

  Omdat hij zijn vaste keu in China was kwijtgespeeld, moest Luca Brecel met een nieuw exemplaar aan de slag op de Champions Champions.

  Op dat toernooi in Coventry worden 16 spelers uitgenodigd die in het huidige of vorige seizoen een toernooi hadden gewonnen. Brecel kreeg een uitnodiging, omdat hij in augustus het China Championship op zijn naam had geschreven.

  Nieuwe keu of niet, Brecel maakte een vliegende start in de eerste ronde tegen Trump. Met twee century's (103 en 105) zette hij hem meteen met de rug tegen de muur: 3-0. Trump leek op weg om iets tegen te doen in het 4e frame, maar na een misser nam Brecel over.

  In de kwartfinales kreeg hij met Mark Selby, de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld, nog een grotere klepper tegenover zich. Maar het niveau van Brecel bleef bijzonder hoog. Hij kwam op onnavolgbare wijze op een 5-2-voorsprong, liet Selby nog even terugkomen, maar maakte het bij 5-4 toch ijskoud af.

  Gaat ook Murphy voor de bijl?

  In de halve finales speelt Luca Brecel tegen Shaun Murphy, de nummer 5 van de wereld. Van hun 8 onderlinge matchen konden ze er elk 4 winnen, al was Brecel de ex-wereldkampioen dit jaar wel al 2 keer de baas. Op het China Championship versloeg hij hem in de finale met 10-5, goed voor zijn eerste winst van een rankingtoernooi.

  VIDEO: Stalen zenuwen van Brecel bij een "re-spotted black"

  In het 4e frame was de stand gelijk na het leegspelen van de tafel. Eén zwarte bal werd opnieuw in het spel gebracht en wie die als eerste kon potten, zou de frame winnen. Brecel pakte uit met een schitterende bal.

  VIDEO: Brecel speelt onder druk de tafel leeg in slotframe

  Brecel maakt indruk in Coventry