• home
 • video
 • pas verschenen

  Origi: "Ben zeker dat het beste nog moet komen"

  0 / 0
  Divock Origi is met vertrouwen afgezakt naar de Rode Duivels na een goede seizoensstart bij Wolfsburg. "Ik voel me lekker", vertelt de aanvaller. "Ik ben klaar om te presteren."

  "Beste moet nog komen"

  Divock Origi wordt dit seizoen door Liverpool uitgeleend aan Wolfsburg. In de voorbije 4 wedstrijden trof hij 3 keer raak. "Onder de nieuwe coach zijn we van spelsysteem veranderd. We spelen nu met 2 spitsen, al maakt het voor mij weinig uit. Ik ben polyvalent. Maar ik moet toegeven dat een spits naast mij wel goed doet", vertelt Origi.

  "Ik voel me lekker. Als spits wil je altijd scoren en dat lukte in de laatste matchen. Ik ben blij. Ik ben op een plaats waar ik vertrouwen voel en kansen krijg. Zo kan ik stappen vooruit zetten, want sommige dingen leer je alleen door constant te spelen."

  "Wat ik in Liverpool heb meegemaakt, beschouw ik als positieve bagage. Ik heb me snel aangepast en ik ben zeker dat het beste nog moet komen. Hopelijk kan ik snel weer naar de top.

  "Praat veel met Henry"

  De nog altijd maar 22-jarige Divock Origi vindt bij de nationale ploeg een uitstekende mentor terug in de persoon van gewezen topspits Thierry Henry, nu assistent van bondscoach Roberto Martinez.

  "Hij is heel streng, maar op een positieve manier. Hij verwacht veel van de aanvallers. Ik probeer zoveel mogelijk met hem te werken en ik praat veel met hem. Sommige loopacties of routines die hij vroeger had, kan ik ook gebruiken", weet Origi.

  Wat verwacht Origi van de komende twee interlands? "Ik focus me op wat ik kan doen en dat is presteren op het veld. De coach zal zijn keuzes maken. Hij kent mijn kwaliteiten perfect. Als ik mag spelen, zal ik klaar staan. Ik ben heel gretig en zal alles geven als ik erin kom. Ik sta scherp en voel me fit om te presteren."