• home
 • video
 • pas verschenen

  Naam Sa Pinto valt in Grieks omkoopschandaal: "Heb er niets mee te maken"

  Volgens Sa Pinto heeft het Griekse gerecht de zaak tegen hem laten vallen.

  Het Griekse gerecht heeft 28 personen aangeklaagd die betrokken zouden zijn bij een grootschalig omkoopschandaal. Volgens de lokale media is Standard-coach Ricardo Sa Pinto een van hen. Zelf ontkent hij elke betrokkenheid met klem.

  Ricardo Pinto zou 2 jaar geleden als coach van Atromitos een match tegen Olympiakos "verkocht" hebben. Ook de voorzitter van de club én de voorzitters van Olympiakos en de Griekse bond zouden boter op het hoofd hebben. Daarnaast worden spelers en scheidsrechters verdacht van matchfixing.

  In een persbericht ontkent Sa Pinto iets met de zaak te maken te hebben. "Ik ben door geen enkele instantie uit Griekenland op de hoogte gebracht dat er iets aan de hand was met die bewuste match."

  "Na mijn passage bij Atromitos ben ik op eigen initiatief naar Griekenland gegaan om uit te leggen dat ik geen enkele link heb met deze affaire. Na die getuigenis heeft de Griekse justitie beslist de onterechte beschuldigingen te laten vallen."

  De rechtszaak zal vermoedelijk enkele maanden duren. De gevangenisstraffen kunnen oplopen tot 10 jaar.