• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Martinez heeft me gezegd dat ik mijn kans krijg"

  Simon Mignolet vandaag op de persconferentie.

  0 / 0
  Simon Mignolet zal tegen Mexico of Japan nog eens in doel staan bij de Rode Duivels. "Ik weet wel nog niet in welke wedstrijd", zei het sluitstuk van Liverpool vandaag op de persconferentie.

  "Altijd klaar om te spelen"

  Mignolet moet al even tevreden zijn met een rol als invaller bij de Rode Duivels. "Thibaut Courtois is al jaren de nummer één van de Belgen. Hij heeft zich al vaak beslissend getoond. Zelf bereid ik mij altijd op dezelfde manier voor. Of ik nu speel of niet."

  Tegen Mexico of Japan zal Mignolet nog eens in doel te bewonderen zijn. "Dat heeft de trainer mij toch gezegd. Al weet ik nog niet in welke wedstrijd ik zal spelen. Het maakt mij ook niet uit. Ik ben altijd geconcentreerd en klaar om te spelen. Ik kijk er wel naar uit."

  "Een vriendschappelijke wedstrijd is natuurlijk niet hetzelfde als een kwalificatiematch, maar elke keer ik voor de nationale ploeg mag spelen, beschouw ik dat als een geschenk. Het blijft een interland en het is altijd leuk om mee te doen."

  "Niet leuk dat ik niet speel in Champions League"

  Ook bij zijn club Liverpool is Mignolet niet altijd zeker van een plaats in de basiself. In de competitie is hij vaste waarde, maar in de Champions League kiest Klopp voor zijn landgenoot Karius. "Het mag duidelijk zijn dat ik dat niet zo leuk vind", is Mignolet eerlijk.

  "Ik dacht te mogen blijven staan na de goede play-offwedstrijden tegen Hoffenheim, maar de trainer heeft daar anders over beslist. Ik probeer er rustig bij te blijven en ik heb er al met de trainer over gesproken. Ik respecteer zijn keuze."

  "Ik heb al geleerd dat het snel kan keren in het voetbal. Ik zal klaar zijn als ik mijn kans krijg."