• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Soms voel ik dat ik rust nodig heb"

  0 / 0
  Dries Mertens heeft in 2017 al een flink aantal wedstrijden op de teller. "Vroeger zat ik te wenen als ik niet mocht spelen, nu vind ik dat iets minder erg", vertelt de aanvaller van Napoli.

  "Af en toe rust nodig"

  Dries Mertens heeft tot nog toe vrijwel alles gespeeld bij Napoli. "Vroeger zat ik te wenen omdat ik niet mocht meedoen, maar nu ik veel wedstrijden speel, voel ik wel dat ik ook af en toe behoefte heb aan rust", vertelt Mertens.

  "We hebben echt wel een druk programma. Het is wel leuk om zoals hier eens een normale week te hebben. We hebben het twee dagen wat rustiger gehad en vandaag was het een goeie training."

  "Ken enkele Mexicanen"

  Dries Mertens kijkt uit naar de oefeninterlands. "Het zijn twee leuke duels. Het is leuk om eens tegen een Zuid-Amerikaanse ploeg te spelen. Zij voetballen anders dan de Europese landen. Ik ken van bij PSV enkele Mexicaanse spelers en kijk ernaar uit tegen hen te spelen", zegt Mertens.

  Mikt Mertens ook bij de Rode Duivels op de plek in de punt van de aanval? "Ik speel niet als een echte diepe spits", klinkt het. "We zullen wel zien waar de bondscoach mij zet. Ik denk dat hij dat wel weet."

  "Of ik het jammer zou vinden als ik niet speel? Ik zou dat nu iets minder erg vinden dan vroeger. Maar uiteindelijk wil je als voetballer toch ook zoveel mogelijk spelen en het goed doen."