• home
 • video
 • pas verschenen

  Januzaj: "Spaanse pers zei me dat ik bij de selectie zat"

  Januzaj zit na meer dan twee jaar opnieuw in de selectie.

  0 / 0

  Januzaj zit na meer dan twee jaar opnieuw in de selectie.

  Adnan Januzaj en Laurent Depoitre mogen zich na een lange afwezigheid opnieuw Rode Duivel noemen. "Alles is heel snel gegaan in het begin van mijn carrière. Maar voor alle voetballers zijn er hoogtes en laagtes", zegt Januzaj, die in de zomer van Manchester United naar Real Sociedad overstapte. Depoitre heeft bij Huddersfield dan weer "zijn beste niveau teruggevonden".

  Januzaj: "Mensen vergeten soms dat ik nog altijd maar 22 ben"

  De laatste selectie van Adnan Januzaj dateert van 2 jaar en 2 maanden geleden. Daarna verdween de jonge Belg helemaal uit de gratie bij de nationale ploeg. Dat hij nu opnieuw een uitnodiging in de bus kreeg, kwam als een kleine verrassing.

  "Toen het nieuws uitkwam, was ik eerst niet helemaal zeker dat het waar was, want het was de Spaanse pers die me zei dat ik bij de groep zat", zegt Januzaj aan Sporza. "Maar ik ben heel blij om hier te zijn. Ik ben 100 procent geconcentreerd en klaar om te spelen."

  "Het gaat goed. In Spanje heb ik een coach die erg gelooft in mijn kwaliteiten en me vertrouwen geeft. Dat is belangrijk. Zo kan je ontwikkelen. Mensen vergeten soms dat ik nog altijd maar 22 ben. Ze denken dat ik 25 of 26 ben, omdat ik al een tijdje meedraai."

  "Verhalen over gedragsprobleem zijn niet waar"

  Na het WK in Brazilië doken verhalen op dat Januzaj zich door zijn gedrag niet populair maakte bij de nationale ploeg. Ook zijn carrière leek na een spetterend begin bij Manchester United in het slob te raken.

  "Als ik een gedragsprobleem zou hebben, zou ik geen professionele voetballer zijn. Die verhalen zijn niet waar. Ik ben een jongen met de voeten op de grond. Uit zo een familie kom ik ook."

  "Ik weet dat ik veel kwaliteiten heb. Ik heb altijd vertrouwen gehad in mezelf. Alles is heel snel gegaan in het begin van mijn carrière. Maar voor alle voetballers zijn er hoogtes en laagtes. Ook ik heb laagtes gehad."

  De bondscoach haalde hem specifiek terug om hem als vervanger van Carrasco uit te testen. "Of ik Carrasco kan vervangen en verdedigend werk opknappen? Voetbal is altijd veel lopen en aanvallen en verdedigen. Bij mijn ploeg speel ik anders dan Carrasco bij de nationale ploeg, maar ik kan me aanpassen."

  Depoitre: "Heb mijn beste niveau teruggevonden"

  Laurent Depoitre was er 2 jaar geleden in de oefenwedstrijd tegen Italië voor het laatst bij, al kwam hij toen niet van de bank. "Mijn selectie was een kleine verrassing, maar sinds enkele weken ben ik titularis bij mijn club en toon ik goede prestaties in de Premier League."

  "Waarom zou ik dus geen nieuwe kans krijgen bij de nationale ploeg? Ik heb mijn beste niveau teruggevonden en voel me in vorm. Het Engelse voetbal ligt me beter dan het Portugese. Er zijn veel duels en er is veel intensiteit. Ik heb plezier op het veld."

  De concurrentie in de aanvalslinie van de Rode Duivels is wel moordend. Voor Depoitre wordt het moeilijk om zich tussen de uiteindelijke 23 namen voor het WK te nestelen.

  "Ik heb me die vraag nog niet gesteld. Ik hoop op speeltijd nu en geniet van dit moment. We zien wel. Mijn voordeel? We hebben allemaal een andere stijl. Ik leun meer aan bij Benteke dan bij Batshuayi bijvoorbeeld. En misschien raakt iemand geblesseerd? In het voetbal kan alles snel gaan."