• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin loot Nadal, Thiem en Dimitrov in groepsfase ATP Finals

  De beste 8 tennissers van 2017 spelen van 12 tot 19 november in Londen.

  David Goffin (ATP-8) kent zijn tegenstanders in de eerste ronde van de ATP World Tour Finals, van 12 tot 19 november in Londen. Goffin bekampt Rafael Nadal (ATP-1), Dominic Thiem (ATP-4) en Grigor Dimitrov (ATP-6) in de groep-Sampras.

  Goffin, die vorig seizoen als reserve opgevist werd voor een match in de Masters, was een van de beste acht tennissers van het seizoen die de trommel inging.

  De 26-jarige Goffin kwam in groep-Sampras terecht. In de andere poule, groep-Becker, nemen de Zwitser Roger Federer (ATP-2), de Duitser Alexander Zverev (ATP-3), de Kroaat Marin Cilic (ATP-5) en de Amerikaan Jack Sock (ATP-9) het tegen elkaar op.

  De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de gekruiste halve finales.

  Laureaat Murray ontbreekt dit jaar

  Vorig jaar stak de Schot Andy Murray de trofee op zak. Murray klopte toen in de finale de Serviër Novak Djokovic. Die twee toppers ontbreken dit jaar door blessureleed. Goffin speelde vorig jaar de laatste groepsmatch door de blessure van Gaël Monfils. Hij verloor in 2 korte sets van Djokovic.