• home
 • video
 • pas verschenen

  Glen De Boeck is nieuwe coach van Kortrijk: "West-Vlaamse mentaliteit terugbrengen"

  Glen De Boeck moet Kortrijk uit het slop halen.

  0 / 0

  Glen De Boeck moet Kortrijk uit het slop halen.

  Kortrijk heeft niet lang gewacht om een opvolger aan te wijzen voor de ontslagen Yannis Anastasiou. Glen De Boeck is de nieuwe coach van KVK, Lorenzo Staelens wordt zijn assistent. "We moeten keihard werken en niet omkijken. Zo moeten we de negatieve spiraal ombuigen."

  Glen De Boeck zat afgelopen zondag voor het eerst om de tafel met het bestuur van Kortrijk. "Net op tijd, want maandag zou ik het vliegtuig opgestapt zijn om te onderhandelen met een club uit het Midden-Oosten", verklapt De Boeck op zijn voorstelling.

  KV Kortrijk wordt de 5e Belgische eersteklasser waar hij aan de slag gaat. Hij begon in 2007 bij Cercle Brugge als hoofdcoach en passeerde sindsdien bij Germinal Beerschot, Waasland-Beveren en Moeskroen, met tussendoor een Nederlandse tussenstop bij VVV.

  De Boeck zal bij Kortrijk een tandem vormen met Lorenzo Staelens, die zijn assistent wordt. Ze krijgen een contract tot het einde van het seizoen.

  "Dat vind ik maar normaal. We hebben afgesproken dat ik hier in eerste instantie op korte termijn zal werken", zegt De Boeck.

  "Ik laat me graag omringen door sterke personen en Lorenzo is zo iemand. Ik ben ervan overtuigd dat we samen goed gewapend zijn om er iets van te maken met deze groep."

  "Meer kwaliteit dan bij Waasland-Beveren en Moeskroen"

   De Boeck slaagde er eerder al bij Waasland-Beveren en Moeskroen in om een reddingsoperatie tot een goed einde te brengen. "Maar bij die clubs was de kwaliteit een stuk minder dan hier bij Kortrijk."

  "Niemand zou gedacht hebben dat dit Kortrijk na 13 speeldagen zo laag zou staan. Ik ken de kwaliteiten van heel wat spelers, want ik heb met velen van hen al samengewerkt", zegt De Boeck, waarna hij de namen van onder meer De Smet, Van Eenoo, Kagelmacher, Kaminski en Lepoint opsomt.

  "Het is belangrijk dat ik er weer een ploeg van kan maken en dat het vertrouwen terugkomt. Door mijn enthousiasme over te brengen en door een duidelijke speelstijl op te leggen. Want met 13 goals zijn de fans van Kortrijk karig beloond dit seizoen."

  "Het is ook mijn bedoeling om de West-Vlaamse mentaliteit terug te brengen: keihard werken en niet omkijken. Zo moeten we de negatieve spiraal ombuigen."

  De Boeck doet ook een oproep naar de fans: "Maak van het Guldensporenstadion weer een onneembare vesting. Ik wil die vibe hier snel terugzien, zodat iedereen weer met een goed gevoel naar de bakker of slager kan trekken."

  Voorzitter Allijns: "We moeten ook zelf een mea culpa slaan"

  Op de voorstelling stak voorzitter Joseph Allijns ook de hand in eigen boezem. "Als je een trainer ontslaat, moet je ook als bestuur een mea culpa slaan. We hebben heel lang getwijfeld om Anastasiou te ontslaan. We bleven hopen dat hij het zou kunnen ombuigen, dat één zege voor een ommekeer zou zorgen. Maar uiteindelijk moesten we ingrijpen."

  "Je mag ook niet vergeten dat we in mei 2015 bijna onze volledige technische staf zijn verloren aan KV Oostende (met onder anderen Vanderhaeghe en Custovic). Dat heeft ons enorm veel pijn gedaan en heeft de fundamenten vanonder onze club gehaald. Nu is het tijd om aan nieuwe grondvesten te bouwen."