• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele: "Zonder Keisse zijn Moreno en ik de topfavoriet in Gent"

  Zet Kenny De Ketele het Kuipke weer in lichterlaaie volgende week?

  0 / 0

  Zet Kenny De Ketele het Kuipke weer in lichterlaaie volgende week?

  Volgende week gaat de 77e editie van de Zesdaagse van Gent van start. Kenny De Ketele is alvast ambitieus. Hij heeft zijn zinnen op een 3e eindzege gezet. "Al is het voor het publiek én de strijd jammer dat Iljo Keisse er niet is."

  De Zesdaagse van Gent is een beetje onthoofd nu publiekslieveling Iljo Keisse niet kan meedoen. Maar voor Kenny De Ketele, die opnieuw aan de zijde van Moreno De Pauw rijdt, stijgen wel de kansen.

  "Ik heb hier gewonnen in 2011 en 2014, dus als die reeks zich voortzet is het dit jaar weer prijs. We zijn sowieso een van de favorieten, maar met onze ervaring in Gent zijn we misschien wel de topfavoriet."

  Dat betekent niet dat De Ketele verwacht dat het van een leien dakje zal lopen. "De Australiërs (Meyer/Scotson) zijn in bloedvorm en ook de Fransen zijn sterk bezig. Zeker dan Thomas. Na dag 1 kunnen we wellicht nog een paar koppels aan dat favorietenlijstje toevoegen."

  De Ketele lijkt na zijn val in de kermiskoers van Izegem net weer op tijd in vorm. "Ik durf nog niet te zeggen dat ik in topconditie ben, maar ik leun er dicht tegen aan. Ik ben in ieder geval stukken beter dan ik had gehoopt."

  "Ik zal de rivaliteit met Iljo missen"

  De afwezigheid van Iljo Keisse heeft voor De Ketele nog andere voor- en nadelen. "Het is ook voor het publiek én de strijd jammer dat Iljo er niet bij is."

  "We hebben in het verleden mooie duels uitgevochten in het Kuipke. Die rivaliteit zal ik missen. Maar er zijn nog genoeg andere uitdagers."

  "Door de afwezigheid van Iljo zijn er wel iets meer mediaverplichtingen voor mij. Normaal neemt Iljo al die aandacht van mij weg en daar ben ik hem dankbaar voor. Maar als profatleet moet je daar mee kunnen omgaan."

  Keisse wordt wel eens de keizer van het Kuipke genoemd. Is De Ketele dan de koning? "Dan ben ik liever een koningskoppel. Er hoeft voor mij geen alleenheerser te zijn."

  "Ik denk dat ik vaker mijn kamer deel met Moreno dan met mijn vrouw. Dat bewijst wat voor band we hebben. Ik wil de goeie én de slechte momenten met hem delen."

  "De Zesdaagse leeft bij het wielerpubliek"

  Vorig jaar kon de organisatie van de Zesdaagse uitpakken met topkoppels als Cavendish/Wiggins, De Ketele/De Pauw en Keisse/Viviani. Nu zijn de Britse blikvangers én Keisse er niet bij. Maar op de ticketverkoop heeft dit weinig invloed.

  "Er zijn enkel nog tickets voor de openingsavond", zegt Rob Discart. "Dit toont dat de Zesdaagse van Gent leeft bij het wielerpubliek. Ons deelnemersveld is nog altijd imposant en we zetten in ook de vrouwen, die hun eigen Vierdaagse zullen rijden."

  De duo's in Gent

  • De Ketele/De Pauw (Bel)
  • Kneisky/Thomas (Fra)
  • Viviani/Scartezzini (Ita)
  • Thijssen/Lampater (Bel/Dui)
  • Meyer/Scotson (Aus)
  • Vergaerde/Stöpler (Bel/Dui)
  • Stewart/Wood (GBr)
  • Ghys/De Vylder (Bel)
  • Havik/Stroetinga (Ned)
  • Rickaert/Pieters (Bel/Ned)
  • Hester/Grasmann (Den/Dui)
  • Marguet/Pijourlet (Zwi/Fra)