• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat stopt als bondscoach bij Oranje (maar spuit zelf mist)

  Zien we Dick Advocaat (70) ooit nog terug aan de zijlijn?

  Na de oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië neemt Dick Advocaat afscheid van de Nederlandse ploeg, al nuanceerde hij later zijn eigen woorden. Het was zijn 3e, en minst succesvolle, passage bij Oranje.

  Het contract van Dick Advocaat bij Nederland liep sowieso af aan het einde van jaar en niemand twijfelde eraan dat de KNVB niet zou doorgaan met de 70-jarige tussenpaus.

  Maar Advocaat heeft nu voor de vlucht vooruit gekozen en zelf bekendgemaakt dat hij het voor bekeken houdt. Bij de Nederlandse pers deed hij nog geheimzinnig over zijn toekomst, maar tegenover een Schotse journalist was hij loslippiger.

  "Schotland en Roemenië zijn mijn laatste twee wedstrijden, daarna stop ik bij het Nederlandse elftal. We willen het graag goed afsluiten", zegt Advocaat, die er wel niet in slaagde Nederland te kwalificeren voor het WK.

  "Vertel het pas na die 2 matchen"

  Even later weigerde Advocaat bij de Nederlandse pers even klare wijn te schenken. "Moet ik die Schotse journalisten dan alles wijs maken?", zegt hij over zijn naar eigen zeggen onvolledige antwoord. "Of ik dan niet stop? Dat is een goede en vervelende vraag. We hebben nog 2 matchen. Daarna vertel ik het."