• home
 • video
 • pas verschenen

  Acheampong keert niet meer terug naar Anderlecht

  Frank Acheampong zien we niet meer terug in het shirt van Anderlecht.

  De Chinese club Tianjin Teda heeft de aankoopoptie op Frank Acheampong gelicht. Daardoor verlaat de Ghanese linkerflankspeler Anderlecht definitief.

  Frank Acheampong verliet afgelopen zomer Anderlecht voor een Chinees avontuur bij Tianjin Teda. De Chinezen huurden de Ghanees van paars-wit, maar hebben nu de aankoopoptie gelicht. Dankzij enkele goeie prestaties van Acheampong (4 goals in 10 duels) wist Tianjin Teda zich te handhaven in de Chinese eerste klasse.

  Acheampong streek in 2013 neer bij Anderlecht, dat hem wegplukte bij een Thaise club. De Ghanese international speelde 165 wedstrijden voor paars-wit. Daarin scoorde hij 22 keer en gaf hij 21 assists. In 2014 en 2017 kroonde Acheampong zich met Anderlecht tot landskampioen.