• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots over levensbelangrijk duel: "Ik ben kalm. Ik weet wat ik moet doen, de spelers ook"

  Wilmots wordt sinds vorige maand geassisteerd door Kolo Touré.

  Zaterdag wordt in een rechtstreeks duel tussen Marokko en Ivoorkust beslist wie van die twee naar het WK in Rusland mag. Het Ivoorkust van bondscoach Marc Wilmots moet winnen, maar de bondscoach zegt alles onder controle te hebben.

  In groep C van de Afrikaanse WK-kwalificatiecampagne wordt zaterdag de laatste speeldag gespeeld. Leider Marokko heeft 9 punten, Ivoorkust heeft er een minder. De winnaar kroont zich dus tot groepsleider en verdient het daaraan verbonden WK-ticket. 

  De beslissende match wordt in de Ivoriaanse stad Abidjan gespeeld. Bondscoach Wilmots roept alle Ivorianen op om massaal naar het stadion te komen. "We hebben een team nodig dat ten strijde trekt. Iedereen moet klaar zijn om negentig minuten tegen 200 procent te spelen en alles te geven voor zijn land", zei de voormalige bondscoach van de Rode Duivels.

  "Er is nog één wedstrijd, een finale, die we moeten winnen. Dat is het doel. We zijn in ieder geval 200 procent gemotiveerd. We doen er alles aan om Ivoorkust op het WK 2018 te krijgen. Het wordt een mentale strijd."

  "Mijn ploeg moet geduldig zijn. Zelf ben ik heel kalm, want ik weet wat ik moet doen. En de spelers weten dat ook. Ik wil dat de spelers uitgeput zijn op het einde van de match. Het Ivoriaanse volk wil een strijdlustige ploeg zien."

  De wedstrijd krijgt extra pigment omdat de bondscoach van Marokko, de Fransman Hervé Renard, een voormalige bondscoach van Ivoorkust is. Maar Wilmots onderschat vooral de spelers op het veld ook niet.

  "Marokko is een team met veel automatismen en een snelle omschakeling. Ze beschikken natuurlijk over spelers met technische kwaliteiten en ze hebben een complementair middenveld met Belhanda, Boussoufa en El Ahmadi. Maar de ploeg is tamelijk oud, ze spelen hun laatste troef uit."